Intenzivně pro vás připravujeme první ročník Filmového festivalu Jeden svět Počátky

19.01.2012 14:13

Jak už většina z vás dobře ví, v termínu 23. - 25. března 2012 proběhne v Počátkách první ročník regionální části mezinárodního filmového festivalu Jeden svět. A jelikož víme, že se stejně jako my těšíte, rádi bychom se s vámi podělili o první informace.

 

Na co se tedy můžete těšit? Od pondělí do pátku (19. - 23. 3.) budou probíhat projekce pro školy, a to jak základní, tak i střední. O víkendu pak naváží projekce pro veřejnost doprovázené - stejně jako projekce pro školy - následnými diskuzemi s osobnostmi z veřejného života.

 

Již tento víkend pro vás zástupci občanské sdružení Javořice vyberou z několika desítek filmů jednotlivé dokumenty a vytvoří tak festivalový program. Na facebooku jsme pro vás spustili krátkou anketu, kde se můžete vyjádřit a do určité míry tak i ovlivnit finální program. Více informací na facebookové stránkce Jednoho světa Počátky.

 

Nedílnou součástí festivalu též bude sobotní večerní koncert. Jak napovídá obrázek, můžete se 24.3. ve 20:00 těšit na Jiřího Schmitzra. O tom, že je Jiří Schmitzer vynikající herec, není třeba nikoho přesvědčovat. Jako by mu to však nestačilo, začal se věnovat i svému dalšímu koníčku, kterým je hudba. Do dnešního dne vydal již 4 alba. Jako kterýkoliv jiný folkař se Jiří Schmitzer sám také doprovází. Co ztrácí na hlase, to dohání svým charizmatem a nasazením. Pověstný je svou bezprostředností a ochotou improvizovat v jakékoliv situaci. Umí rozesmát, pobavit, rozesmutnit a znejistit posluchače jako málokdo.